Her elektrikli alanın merkezinde bir rezistans ısıtma elemanı vardır. Isıtıcı ne kadar büyük olursa olsun, radyant ısı, yağ dolu yâda fanlı olsun olmasın, bir yerlerde elektrik enerjisini ısıya dönüştüren rezistans eklidir. Bazen, koruyucu ızgarayla kırmızı sıcak parlayan rezistansları görebilirsiniz. İçeride gizlenmiş, metal ve plastik kaplamalarla korunan ancak aynı anda dışarı verilen ısıyı hissedersiniz. Rezistanslar, bir üründe neyin yapıldığı ve neyin nasıl tasarlandığı, ısıtıcının ne kadar iyi çalıştığını ve ne kadar süre çalışmaya devam edeceğini etkiler.
Malzeme ve Uygulama Alanlarına Göre Rezistans Çeşitleri
Rezistanslar kullanılan malzemeye ve uygulama alanına göre; nozul (meme) rezistanslar, kelepçe rezistanslar, hava soğutmalı rezistanslar, SESS enerji tasarruflu rezistanslar, fişek rezistanslar, sıcak yolluk rezistanslar, boru rezistanslar, kalıp rezistansları, telli kaset ısıtıcılar, boru iç hadde rezistansları gibi isimler alırlar.
Rezistans performansı ve ömrü, kullanılan malzemenin özelliklerine bağlıdır. Teknik olarak ısıtma elemanları için kullanılan malzemede gereken özellikler; yüksek erime noktası, oksidasyon, yüksek gerilme mukavemeti, metal veya alaşımı tel şeklinde çekmek için yeterli genleşme, yüksek özdirenç ve düşük sıcaklık direnci katsayısıdır. Nikrom, bakır, çelik, altın, platin gibi çeşitli metal alaşım malzemeler, rezistans çeşitleri için işlev ve performans ayrımı sunar.
Sektörün en kapsamlı rezistans çeşitlerinin üreticisi ve tedarikçisi Ser Rezistans, rezistans ihtiyaçlarınızda değerlendirebileceğiniz en geniş kapasite ile üretim yapabilme potansiyeline sahip bir firmadır. Güvenilir ve uygun fiyatlı ürünler temin edebilirsiniz.
No Responses Yet