Yüksek sıcaklık uygulamaları, komple ısıtıcı elemanlar ve modüler ısıtma sistemlerinde kalıp rezistans çeşitleri kullanımı yaygındır. 400 °C & 600°C ye kadar çalışma sıcaklığına dirençli kalıp rezistans çeşitleri; mika plaka rezistanslar, mika pleytli rezistanslar, pleytli seramik rezistans ve pleytsiz mika rezistans gibi modellerde üretiliyor olup ihtiyaca uygun alanda kullanılabilir.
Kalıp Rezistans için Teknik Özellikleri
Mika ve seramik yalıtım opsiyonu, 10 W/cm² ye kadar güç yoğunluğu,110 V, 220 V ve 380 V çalışma gerilimi, ütü fiş, metal örgülü kablo gibi bağlantı, CrNi, alüminize çelik, alüminyum ve galvanize çelik saçtan muhafaza seçeneği, cam elyaf ve silikon kablo ve istenilen boyutlarda kaldırma mapası ve termokupl deliği, kalıp rezistans modelleri için aranan en belirgin teknik özelliklerdir.
Rezistanslar, farklı boyut ve sıcaklık aralıklarına sahip standartlara uygun pek çok türde üretilir. Fakat hepsi aynı şekilde çalışır; her biri bilinen bir sıcaklıkta önceden belirlenmiş bir direnç değerine sahiptir ve bu da öngörülebilir bir biçimde değişir. Bu şekilde, rezistans direncini ölçerek, rezistans sıcaklığı belirlenebilir. Bu direnç unsurları RTD’nin (Direnç Sıcaklığı Dedektörü) kalbidir. Genellikle, çıplak bir rezistans teli unsuru çok kırılgan ve ham halde kullanılmaya hassas olduğundan, bir RTD’ye dâhil edilerek korunması gerekir.
Kalıp rezistans çeşitleri spesifik bir imal süreci gerektirir. Bu nedenle yüksek kapasiteli projeler için optimal üretimi gerçekleştirebilecek üretici firma aranmalıdır.
No Responses Yet